Γίνονται μέρος μιας σύγχρονης, μοντέρνας γκαρνταρόμπας και μεταμορφώνονται σε κομμάτια γραφείου και βραδινής εξόδου.
Οι αψεγάδιαστες εμφανίσεις των Χέιλι Μπίμπερ, Έμα Στόουν και Μπέλα Χαντίτ έκαναν τον γύρο των κοινωνικών δικτύων. Φορούσαν κολλητά κάπρι παντελόνια συνδυασμένα με μακριά φαρδιά σακάκια και ψηλοτάκουνα slingbacks. Ένα μικρό κόλπο ή ένα γνωστό μάρκετινγκ από τους οίκους μόδας για να μεταφέρουν εικόνες καθημερινού στυλ και παράλληλα να περάσουν μηνύματα με τις πιο δυνατές τάσεις της καλοκαιρινής σεζόν. Ναι, τα κάπρι παντελόνια, μετά από χρόνια απουσίας, επέστρεψαν στη μόδα με μια αισθητική πιο κομψή και αναβαθμισμένη. Τα νέα κάπρι γίνονται μέρος μιας σύγχρονης, μοντέρνας γκαρνταρόμπας, μπαίνουν στην κατηγορία των ρούχων που ονομάζουμε smart casual chic και μεταμορφώνονται σε κομμάτια γραφείου και βραδινής εξόδου.
Για τις πρωινές ώρες προτείνονται με ογκώδεις μπλούζες, tank tops και μπαλαρίνες ή mules, ενώ για τις βραδινές εξόδους συνδυάζονται τέλεια με μακριά σακάκια, λευκά πουκάμισα και γόβες ή slingbacks υποδήματα.

Η ιστορία του πρώτου κάπρι που γεννήθηκε στο Κάπρι
Αρκετοί έχουν διεκδικήσει τον τίτλο του δημιουργού των παντελονιών κάπρι. Ανάμεσα τους ο Ιταλός σχεδιαστής Εμίλιο Πούτσι, ο οποίος τη δεκαετία του 1950 προωθούσε αυτή τη γραμμή των παντελονιών. Στο νησί Κάπρι, ο Αλεσάντρο Ρουόκο, ιδιοκτήτης του καταστήματος Wonderland Capri, που πουλάει κυρίως vintage σχέδια, ισχυρίζεται ότι η γιαγιά του ήταν εκείνη που έραβε μέσα σε ελάχιστο χρόνο τα εν λόγω παντελόνια για τις Ιταλίδες της εποχής.
Η αλήθεια όμως βρίσκεται λίγα χρόνια πίσω. Η Γερμανίδα σχεδιάστρια Σόντζα ντι Λέναρτ, η οποία χθες έκλεισε αισίως τα 105 χρόνια, ήταν η πρώτη που δημιούργησε κάπρι παντελόνια. Μετά τον πόλεμο το 1938 η Λέναρτ επισκέφτηκε το νησί Κάπρι στην Ιταλία. Σε μια εποχή όπου οι περισσότερες γυναίκες ήταν αρκετά περιορισμένες και δίσταζαν να φορέσουν παντελόνια, η Λέναρτ τα λάτρευε. Η έμπνευση για τα κάπρι της ήρθε όταν φορούσε ένα παντελόνι (δικό της σχέδιο) κι έκανε βόλτα στην παραλία του ιταλικού νησιού. Οι άκρες του παντελονιού της είχαν βραχεί και τότε συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν ένα παντελόνι πιο κοντό και πιο εφαρμοστό στα πόδια της. Έτσι σχεδίασε τη γραμμή κάπρι. Αργότερα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, η Λέναρτ που ήταν έγκυος στο δεύτερο της παιδί, αποφάσισε να δραπετεύσει, μαζί με την τρίχρονη κόρη της, από τα ρωσικά στρατεύματα. Πήγε στη Βαυαρία, όπου ξεκίνησε να σχεδιάζει ρούχα προκειμένου να συντηρήσει την οικογένεια της. Εκείνη την εποχή, το 1945 δημιούργησε την πρώτη ολοκληρωμένη της συλλογή την οποία και ονόμασε Capri μια και θεωρούσε ότι το όνομα αντιπροσωπεύει όλες τις όμορφες στιγμές που επιθυμούσε να ξαναζήσει.

Την προσφορά της Λέναρτ στο χώρο της μόδας έχει τιμήσει και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη, όπου τις χρονιές 2017 και 2018 είχε παρουσιάσει δείγματα των σχεδίων της (με τα κάπρι παντελόνια) σε μια έκθεση που είχε τον τίτλο “Items: Is fashion modern?” Είναι αρκετά ενδιαφέρον πάντως ότι αυτό το παντελόνι με τα πιο κοντά μπατζάκια σηματοδότησε και την αποδοχή του μέχρι τότε αντρικού κομματιού στη γυναικεία γκαρνταρόμπα. Μέχρι τότε κάποιες φορούσαν παντελόνια, αλλά θεωρητικά είχαν δανειστεί το σχέδιο από τις αντρικές συλλογές. Τα κάπρι ήταν τα πρώτα παντελόνια που απευθύνονταν αποκλειστικά σε γυναίκες, καθώς ήταν εφαρμοστά και κοντά. Ανάμεσα στις σταρ της εποχής που βοήθησαν στην αποδοχή του κάπρι παντελονιού ήταν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Ζακλίν Κένεντι, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Όντρει Χέπμπορν, αλλά και η Μέριλιν Μονρό.