«Χτυπήθηκαν κατοικημένες περιοχές, προέχει η επιβίωση των ανθρώπων, το μπάσκετ έρχεται δεύτερο», τονίζει η Ελληνίδα προπονήτρια της εθνικής ομάδας μπάσκετ του Ιράν.

chat icon
Link copied!

Η Ελένη Καπογιάννη, η Ελληνίδα προπονήτρια της εθνικής ομάδας του Ιράν στο μπάσκετ, περιγράφει την κατάσταση στη χώρα, μετά και τις τελευταίες επιθέσεις από το Ισραήλ. Η Καπογιάννη χαρακτηρίζει ως δύσκολη την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Τεχεράνης, καθώς χτυπήθηκαν μεταξύ άλλων και κατοικημένες περιοχές.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/elene-kapoyianne-mia-ellenida-sto-timoni-tes-ethnikes-yenaikon-mpasket-toe-theokratikoe-iran_gr_645cc01be4b0c10612e9da26

Advertisement
Advertisement

Η ίδια πρόλαβε και έφτασε στην Ελλάδα την Πέμπτη (12/6) το πρωί, με τις πρώτες επιθέσεις να πραγματοποιούνται το βράδυ της Πέμπτης. Σχετικά με την κατάσταση στην Τεχεράνη και σύμφωνα με όσα της μετέφεραν οι αθλήτριές της τονίζει ότι: «Τα πράγματα στην Τεχεράνη δεν είναι καλά. Οι περισσότερες κοπέλες είναι από εκεί. Χτυπήθηκαν κατοικημένες περιοχές, καθώς και ένα μέρος του προπονητικού κέντρου, όπου κάνουμε τις προπονήσεις μας.

Φανταστείτε ότι είναι ένα Ολυμπιακό Χωριό που στεγάζονται όλες οι ομοσπονδίες. Στη διπλανή ομοσπονδία από εμάς, στο βόλει, κάτι έριξαν και έπεσε η σκεπή του γηπέδου».

Παράλληλα, τον Ιούλιο η Κίνα διοργανώνει το FIBA Asia στο οποίο επρόκειτο να αγωνιστεί η εθνική Ιράν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο τη δεδομένη χρονική στιγμή, σύμφωνα με την Ελληνίδα προπονήτρια, εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης των τελευταίων ημερών.

«Δεν είμαι αισιόδοξη για τη συμμετοχή του Ιράν εκεί. Είναι πολύ λυπηρό γιατί αυτά τα κορίτσια έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια και έχουν ανεβάσει σημαντικά το επίπεδο.

Δεν μπορώ να ξέρω άμα θα συμμετάσχει η ομάδα στην Κίνα. Απ′ όσο γνωρίζετε είναι κλειστός ο εναέριος χώρος του Ιράν. Άλλωστε προέχει η επιβίωση των ανθρώπων, το μπάσκετ έρχεται δεύτερο. Μιλώντας με έναν Ιρανό συνεργάτη μου, ο οποίος δουλεύει στην Κίνα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμμετέχει η ομάδα στο FIBA Asia».

Όσον αφορά τη γενικότερη εμπειρία της από το Ιράν, στο οποίο εργάζεται τα τελευταία 3 χρόνια, η Ελληνίδα προπονήτρια υποστηρίζει ότι «οι Ιρανοί αγαπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Βέβαια είναι δύσκολο για αυτούς να ταξιδέψουν λόγω βίζας. Αλλά αγαπούν τους Έλληνες. Ίσως λόγω και της παρουσίας μου εκεί, καθώς και του Σωτήρη Μανωλόπουλο στην εθνική ανδρών, έχουν δει κάποια θετικά στοιχεία. Πάντως έχουμε αρκετά κοινά στοιχεία σαν λαοί».