Στη φυλακή θα παραμείνουν και οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοιΣτη φυλακή για ακόμη έξι μήνες ο Νίκος Ρωμανός για την έκρηξη στους Αμπελόκηπους.
Την παράταση για ακόμη έξι μήνες της προσωρινής κράτησης του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση της φονικής έκρηξης στους Αμπελόκηπους, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Στη φυλακή θα παραμείνουν, για τους επόμενους έξι μήνες, και οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της έκρηξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση είπε «ναι» στην παράταση της κράτησης με το σκεπτικό πως οι έξι κατηγορούμενοι πρέπει να παραμείνουν έγκλειστοι γιατί τα αποτυπώματα τους βρέθηκαν στην πολυσυζητημένη σακούλα που βρέθηκε στο διαμέρισμα, η οποία χαρακτηρίζεται επιβαρυντικό στοιχείο.
Η ανάκριση για την έκρηξη παραμένει ανοικτή καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκρεμούν κάποιες εργαστηριακές εκθέσεις. Στην επόμενη φάση αναμένεται να κληθούν εκ νέου οι κατηγορούμενοι για συμπληρωματικές απολογίες.
Η πρόταση του εισαγγελέα στο Συμβούλιο
Όπως έγραψε το dikastiko.gr, στην πρότασή του ο εισαγγελέας έκρινε όλους τους προσωρινά κρατούμενους της υπόθεσης των Αμπελοκήπων ιδιαίτερα σκληρούς και επικίνδυνους με αντικοινωνική συμπεριφορά και απαξία για την ανθρώπινη ζωή που εάν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν εγκλήματα και αποτελούν απειλή για την έννομη τάξη.
Σχετικά με τον Νίκο Ρωμανό, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για μέρος δακτυλικού αποτυπώματος σε μια σακούλα που βρέθηκε στο διαμέρισμα της οδού Αρκαδίας, ο εισαγγελέας σημείωνε στην πρότασή του πως «η εταιρεία (σ.σ. που κατασκευάζει τις συγκεκριμένες σακούλες) αναφέρει ότι το συγκεκριμένο είδος κυκλοφόρησε στην Ελλάδα αρχικά τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2021 και σε ευρύτερη κυκλοφορία από τον μήνα Ιανουάριο του έτους 2022».
Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους (σ.σ. τη γυναίκα που ήταν στο διαμέρισμα την ώρα της έκρηξης και το ζευγάρι που της είχε δώσει τα κλειδιά του διαμερίσματος) ο εισαγγελέας έκανε λόγο για «κακουργηματικές πράξεις, στο πλαίσιο τρομοκρατικής οργάνωσης, κατόπιν οργανωμένου σχεδίου και κατάλληλης υποδομής, για την τέλεση ομοειδών πράξεων (όπλα, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης από την οποία μπορούσε να προέλθει κίνδυνος για αόριστο αριθμό προσώπων, κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM, χώρος κατασκευής εκρηκτικών υλών – γιάφκα), ενεργών εκ ταπεινών αιτίων».
Επισήμαινε, τέλος, ότι η επιβολή περιοριστικών όρων ή ο κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση, «δεν επαρκούν για να αποτρέψουν τη συνέχιση της εγκληματικής τους δραστηριότητας».