Οι συλληφθέντες είτε δεν είχαν εργαστεί ποτέ είτε μόνον περιστασιακά, με τα εισοδήματά τους να μην επαρκούν να δικαιολογήσουν τον πολυτελή τους βίο.
Τέσσερα μέλη συμμορίας κακοποιών, τα οποία υποδύονταν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό κατοικιών και άρπαζαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν, συνέλαβαν τα στελέχη του Τμήματος Διαρρηκτών, που υπολογίζουν ότι η λεία τους ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι είχαν ως ορμητήριο τα Άνω Λιόσια, δρούσαν πάντοτε σε ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, κατά τις οποίες εντόπιζαν είτε ηλικιωμένους είτε άτομα εξασθενημένης διαύγειας που ανήκουν σε ευπαθείς και ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, τους ακολουθούσαν και τους ανέμεναν στην είσοδο της οικίας τους.
Δήλωναν στα θύματά τους τεχνικοί Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας ή συντηρητές ανελκυστήρων και αποκτούσαν με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στα σπίτια, ενώ στη συνέχεια αφαιρούσαν από το εσωτερικό αυτών χρηματικά ποσά, τιμαλφή και οτιδήποτε άλλο θα τους απέφερε κέρδος.
Παράλληλα, προέκυψε και ο ρόλος κάθε μέλους της οργάνωσης, οι οποίοι εναλλάσσονταν κατά περίπτωση, ως εξής:
- 31χρονος (αρχηγικό μέλος), είχε τον κεντρικό ρόλο στην οργάνωση, καθώς ήταν αυτός που αναλάμβανε την «πρώτη επαφή» με το θύμα για να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του, προκειμένου να διευκολύνει το έργο των συνεργών του,
- 19χρονος και 36χρονος, ανέμεναν το έναυσμα του αρχηγικού μέλους και ήταν επιφορτισμένοι να εισέρχονται στην οικία του θύματος και αφού ερευνούσαν όλους τους χώρους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, καθώς και τιμαλφή αντικείμενα και,
- 26χρονος, ο οποίος παρείχε στην εγκληματική ομάδα το «επιχειρησιακό» όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση των στόχων τους αλλά και για τη διαφυγή τους.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν σε οικίες και σε άλλους χώρους εντοπίστηκε αυτοτελής χώρος, εξοπλισμένος με μηχανήματα και εργαλεία, τον οποίο χρησιμοποιούσε ο 26χρονος, ως εργαστήριο τήξης χρυσού, επεξεργασίας και διαμόρφωσης νέων κοσμημάτων.
Οι συλληφθέντες είτε δεν είχαν εργαστεί ποτέ είτε μόνον περιστασιακά με τα εισοδήματά τους να μην επαρκούν να δικαιολογήσουν τον πολυτελή τους βίο. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι κατηγορούμενος πραγματοποίησε αναλήψεις μετρητών, ύψους 50.000 ευρώ.
Για να νομιμοποιήσουν τα παράνομα έσοδά τους, έπαιζαν τυχερά παιχνίδια, πραγματοποιούσαν ανακαινίσεις, ενώ αγόραζαν χρυσό, με σκοπό να ανοίξουν δικό τους ενεχυροδανειστήριο.

Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- -12.540- ευρώ και -229- δολάρια Αμερικής,
- πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών,
- πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim,
- -8- υπολογιστές, laptop και tablet,
- πλήθος καρτών sim,
- -7- οχήματα, ως προϊόντα από την παράνομη δραστηριότητά της οργάνωσης,
- εργαλεία, σύνεργα και μηχανήματα αργυροχρυσοχόου για την επεξεργασία και κατασκευή κοσμημάτων,
- συλλεκτικά νομίσματα Βουλής των Ελλήνων,
- πλήθος δελτίων τυχερών παιγνίων και
- δελτία μεταφοράς χρημάτων.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί -7- περιπτώσεις κλοπών που έχουν λάβει χώρα κυρίως σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και μία περίπτωση κλοπής που έγινε τον Ιανουάριο του 2025, στην οποία οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -800.000- ευρώ και κοσμήματα αξίας εκατό χιλιάδων -100.000- ευρώ.

Επισημαίνεται ότι, οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν, ενώ έχουν καταδικαστεί πολλές φορές και σε βάρος τους έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα.