Μακάρι να τα γνωρίζαμε νωρίτερα γιατί θα γλιτώναμε αφάνταστη ταλαιπωρία.
Επιτέλους, μπήκαμε στον τελευταίο μήνα της άνοιξης προτού υποδεχθούμε το καλοκαίρι. Και η περίοδος του κάμπινγκ απέχει μια ανάσα. Αλλά ας μην προτρέξουμε μια και σήμερα είναι μια ιδανική ευκαιρία να ξεκινήσουμε τις εξορμήσεις μας στη φύση με ένα πικ-νικ με τους φίλους ή την οικογένεια.
Πώς όμως; Απροετοίμαστοι;
Η κακή οργάνωση απειλεί να καταστρέψει το πρωτομαγιάτικο πικ-νικ μας ή την εκδρομή για κάμπινγκ που έχουμε διοργανώσει. Για αυτό ας αποφύγουμε τις τρικλοποδιές που μας βάζει μερικές φορές η φύση με πέντε απλούστατα τρικ.
1. Βάζουμε κάτω από το σεντόνι του πικ-νικ ή τη σκηνή του κάμπινγκ ένα – ή δυο και τρία – χαλάκι για γιόγκα
Το αφρώδες υλικό θα κάνει ακόμα και το πιο σκληρό έδαφος να μας φαίνεται μαλακό σαν την άμμο. Επιπλέον, αυτού του είδους τα στρώματα είναι πάμφθηνα και καθαρίζονται πολύ εύκολα. Εκτός αυτού είναι ελαφριά και εύκολα ως προς τη μεταφορά τους. Οπότε από κάθε άποψη συμφέρουν: Μας γλιτώνουν από πόνους στη μέση, μας προσφέρουν ανέμελες στιγμές ξάπλα στη φύση και το «κουβάλημά» τους δεν είναι δα και τόσο μεγάλος κόπος.

2. Φτιάχνουμε το δικό μας αυτοσχέδιο φανάρι για τις βραδιές στο κάμπινγκ ή αν μας πάρει η νύχτα στο πικ-νικ
Πολλοί από εμάς την πρωτομαγιά βρίσκουμε την ευκαιρία να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω. Δεν διαπράττουμε και έγκλημα. Απλώς με αυτόν τον τρόπο ίσως καταλήξουμε για πικ-νικ αργά το μεσημέρι προς απόγευμα. Για να μην μας σκεπάσει η σκοτεινιά και μαζέψουμε τα μεζεδάκια μας άρον-άρον χρειαζόμαστε λίγο τεχνητό φωτισμό. Όμως δεν υποκύπτουμε στην αγορά πανάκριβων φαναριών που χαλάνε στην πρώτη χρήση.

Φτιάχνουμε το δικό μας φανάρι:
Γεμίζουμε ένα ημιδιάφανο μπουκάλι με καθαρό νερό και δένουμε τον φακό μας γύρω από το μπουκάλι, με το φωτεινό μέρος στραμμένο προς τα μέσα. Το φως θα αντανακλάται στο νερό, δημιουργώντας μια απαλή, ατμοσφαιρική λάμψη, ιδανική για παιχνίδια με την τράπουλα στο πικ-νικ ή για να βρίσκουμε τον δρόμο μας για την κοινόχρηστη τουαλέτα στο κάμπινγκ τη νύχτα.
3. Πώς θα ανάψουμε τη φωτιά στα σίγουρα
Είτε στο κάμπινγκ είτε στο πικ-νικ άπαξ και νυχτώσει ίσως μας έρθει η ιδέα να ανάψουμε μια ατμοσφαιρική φωτιά. Για να μην μας πάρει ώρες όλο αυτό, παίρνουμε από το σπίτι μερικές χάρτινες αυγοθήκες, τις γεμίζουμε με πριονίδι, ρίχνουμε από πάνω λιωμένο κερί και το αφήνουμε να σκληρύνει. Παίρνουμε μαζί μας αυτή την κατασκευή και όταν νυχτώσει ρίχνουμε το προσάναμμα. Η φωτιά μας θα ανάψει αμέσως και δεν θα σβήνει με το παραμικρό. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με μερικά κουκουνάρια καλυμμένα με κερί.
4. Αποθηκεύουμε τα μπαχαρικά σε μια πλαστική θήκη που χρησιμοποιείται συνήθως για την οργάνωση φαρμακευτικών χαπιών
Δεν είναι αμαρτία να κουβαλάμε ολόκληρες συσκευασίες αλατιού, πιπεριού, πάπρικας, κανέλας ή οποιουδήποτε άλλου μπαχαρικού χρειαζόμαστε για ένα πικ-νικ ή τρεις μέρες κάμπινγκ; Άλλωστε μια τόση δα ποσότητα από όλα αυτά, αρκεί για να παρασκευάσουμε ένα σωρό μερίδες. Οπότε, για να μην επιβαρυνόμαστε αδίκως, βάζουμε μια-δυο κουταλιές από το κάθε μπαχαρικό ή καρύκευμα σε καθέναν από τους μικρούς χώρους των ειδικών θηκών που προορίζονται για την αποθήκευση χαπιών. Αυτή είναι μια μέθοδος που εξασφαλίζει απόλυτη καθαριότητα, ευκολία και τάξη.

5. Κρατάμε μακριά τα κουνούπια και κάθε παράσιτο με το φασκόμηλο το θαυματουργό
Αν κάψουμε μια δέσμη φασκόμηλου στη φωτιά, θα απωθήσουμε σε χρόνο dt τα κουνούπια και όλα τα άλλα έντομα. Διότι ενώ η μυρωδιά του φασκόμηλου καθώς καίγεται είναι ευχάριστη για εμάς τους ανθρώπους, τα παράσιτα έχουν άλλη άποψη και γίνονται καπνός.
Χάρις σε αυτά τα πέντε μυστικά η ζωή μας στην ύπαιθρο θα γίνει πολύ πιο απλή και οι εκδρομές μας στη φύση απολαυστικές και αξέχαστες για τους σωστούς λόγους. Κι όχι επειδή βιώσαμε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία.
(Mε πληροφορίες από yahoo).