Κάπως έτσι λύνεται ένα γαστρονομικό πρόβλημα.

chat icon
Link copied!

 

Εχουμε γράψει στο παρελθόν στη HuffPost UK για το πώς τα εστιατόρια με φαγητό σε πακέτο καταφέρνουν να κάνουν το τσίλι μπιφ τσιπς τόσο τραγανό.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε επίσης εξετάσει γιατί τα ποσέ αυγά στα εστιατόρια είναι τόσο καλύτερα από τα παραμορφωμένα που φτιάχνω εγώ, τουλάχιστον, στο σπίτι, καθώς και γιατί οι πατάτες τους είναι τόσο πιο τραγανές και αφράτες.

Όλες αυτές είναι χρήσιμες πληροφορίες, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι το μακροβιότερο γαστρονομικό μου πρόβλημα.

Aυτό είναι να βρω πώς να φτιάχνω παχιά, μαλακά, τραγανά μπισκότα τύπου αρτοποιείου από τον δικό μου «φούρνο».

Για κάποιο λόγο, τα δικά μου είτε απλώνονται πάρα πολύ, είτε είναι πολύ σκληρά, είτε δεν φουσκώνουν αρκετά, με αποτέλεσμα να μένω με απογοητευτικά δισκάκια ζύμης.

Έτσι, μίλησα με την Clare Marriage, ιδρύτρια της νούμερο ένα μάρκας βιολογικού αλεύρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, Doves Farm, για το πώς πρέπει να γίνεται σωστά.

Η ειδικός μοιράστηκε τους τέσσερις βασικούς κανόνες για τέλεια μπισκότα

Πρώτον, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, δεν πρέπει να «πειράζουμε» τις αναλογίες των μπισκότων μας.

Advertisement

«Για καλύτερα αποτελέσματα, ας ζυγίσουμε κάθε συστατικό», συμβουλεύει με ακρίβεια: τελικά, μερικά επιπλέον γραμμάρια ζάχαρης ή βουτύρου μπορούν να οδηγήσουν σε εξάπλωση ή «σπάσιμο».

Δεύτερον, η ειδικός προτείνει να φέρνουμε τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ανακατέψουμε στη ζύμη. «Τα συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου αναμιγνύονται εύκολα», λέει. «Ιδανικά, ας βγάλουμε το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά από το ψυγείο μισή ώρα πριν το ψήσιμο».

Πρέπει επίσης να αποφύγουμε την αντικατάσταση του βουτύρου ή του φυτικού βουτύρου, που έχει σφιχτή υφή, με λάδια ή μαλακά αλείμματα, καθώς οι ιδιότητες του βουτύρου δίνουν στα ψημένα προϊόντα την απαλή και τρυφερή υφή τους.

Advertisement

«Για καλύτερα αποτελέσματα», σύμφωνα πάντα με την ίδια, «ας ψύξουμε τα μπισκότα για πέντε λεπτά πριν τα τοποθετήσουμε στον προθερμασμένο φούρνο». Αυτή η μετάβαση από πολύ κρύο σε πολύ ζεστό εμποδίζει τα μπισκότα να απλωθούν και διατηρεί την υφή τους πιο τρυφερή και νόστιμη.